Top 5 grootste ergernissen in bed bij samen slapen - Y-NOT | be different

Top 5 grootste ergernissen in bed bij samen slapen

Je duikt je bed in om heerlijk te gaan slapen. Dat denk je, maar zo gemakkelijk is het niet altijd. Samen slapen is geweldig, maar heus niet elke nacht. Er zijn nu eenmaal grote ergernissen waar je niet aan ontkomt. Een schrale troost, je bent niet de enige die wakker ligt door je partner. De hoogste tijd om de top 5 met grootste ergernissen in bed bij samen slapen eens te benoemen. De kans is groot dat jij jezelf er wel in herkent. Gelukkig hebben wij voor de top 5 grootste ergernissen in bed ook meteen een praktische oplossing.

  1. Je partner snurkt als een varken

Maakt je partner een lief snurkgeluidje? Dat is nog wel overkomelijk. Het is anders als je partner ineens als een varken ligt te snurken. Jij slaapt dan niet meer gemakkelijk in. Of nog erger, het gesnurk haalt je uit je slaap. Wist je dat heel hard snurken een geluidsniveau tot wel 90 dB haalt?

Ter vergelijking, een stofzuiger heeft gemiddeld een geluidsniveau van 70dB en een luide discotheek 110 dB. Het snurken op hoog geluidsniveau is als zeer hinderlijk en indringend te benoemen, maar wat doe je eraan? Geef je partner een por of hou het voor gezien en ga ergens anders slapen.

  1. Woelen, draaien, zuchten en steunen

Lig jij lekker relaxt in bed en ben je al bijna naar dromenland vertrokken, begint je partner te draaien en te woelen. Die kan blijkbaar niet slapen en laat dat ook graag weten door erbij te zuchten en te steunen. Bedankt voor deze ergernis, want nu ben jij ineens ook weer klaarwakker. Oplossing? Koop een extra groot bed en draag oordoppen om van het geklaag af te zijn.

  1. Het is ook mijn dekbed

Een van de andere grootste ergernissen in bed is dat je dekbed ineens weg is. Of half van je lijf is getrokken alsof het dekbed niet groot genoeg is. Je partner heeft zijn kans schoon gezien en je gewoon van de warmte beroofd. Dit gebeurt vaak en je nachtrust is er meteen door onderbroken. Gelukkig is hier een simpele oplossing voor te bedenken. Koop gewoon twee eenpersoons dekbedden. Dan is er geen strijd meer om het dekbed.

  1. Leuk een warme partner, maar niet in de zomer

Het is fijn als je het koud hebt en je partner gezegend is met een warm lichaam. In de zomer is het een heel ander verhaal. Dan wil je niet dat je partner in de toch al verzengende hitte extra warmte afstraalt. Laat je partner maar mooi op zijn eigen helft in bed blijven. Tip: zet de ventilator maar aan. Maakt dat te veel lawaai en zorgt dat voor nieuwe ergernis? Doe dan een bevroren koelelement of ice pack in een washandje en neem die bij je in bed.

  1. Het bed piept en kraakt

Draai jij je even om in je bed, hoor je het aan alle kanten piepen en kraken. Ja, dat is geen goed begin om lekker in slaap te vallen. De beste oplossing hiervoor is gewoon een ander bed kopen. Maak er dan meteen een metamorfose van en koop ook een nieuw dekbedovertrek voor een andere look.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.